سه وظیفه اصلی بستر خوب و مناسب چیست؟

وظیفه اول بستر مرغداری :

جذب رطوبت موجود در فضولات جوجه هاست ، همان طور که میدانید پرندگان مدفوع و ادرار را به صورت یک جا و مخلوط و در طول شبانه روز 12 تا 16 بار دفع می کنند ، در نتیجه فضولات پرندگان دارای رطوبت بالایی است . یک بستر خوب در کنار تهویه مناسب باید بتواند رطوبت حاصل از فضولات پرندگان را تعدیل کند رطوبت زیاد بستر (بالای 25%) باعث افزایش گاز آمونیاک و تحریکات تنفسی می‌شود ، به علاوه زمینه ابتلای به کوکسیدیوز و افزایش موارد تاول سینه‌ای (Blister) را فراهم می‌کند. رطوبت کم و خشکی بستر (زیر 20%) هم باعث افزایش گرد و غبار می‌شود. لذا رطوبت بستر باید بين 20 الي 25 درصد بوده و به گونه‌ای باشد که به کف چکمه و کفش نچسبد و وقتی آن را مشت می‌کنیم به هم نچسبد و کلوخه و گلوله نگردد.

 سه وظیفه اصلی بستر خوب و مناسب چیست؟

وظیفه دوم بستر مرغداری :

جلوگیری از وارد شدن ضربه به کف پای جوجه هاست ، این وظیفه بویژه در روزهای اول پرورش بسیار مهم است چراکه جوجه ها در روزهای اول بسیار بازیگوش بوده و تمایل به دویدن بسیار دارند. در نتیجه ایجاد یک بستر مناسب برای کف پای جوجه ها بسیار مهم است.

وظیفه سوم بستر مرغداری :

ایجاد یک عایق حرارتی است ، جوجه ها در روزهاي نخست پرورش نمیتوانند به خوبی دمای بدن خود را تنظیم کنند و در نتیجه به تغییرات دمایی بسیار حساس هستند . برخورد جوجه ها با کف سرد سالن میتواند زمینه ساز بسیاری از بیماری ها باشد.مشکلات کلیوی ، مدفوع چسبناک و یا گاز دار و بیماری های تنفسی میتواند از نتایج کافی نبودن بستر و یا تماس جوجه ها با کف سرد سالن باشد. لذا حداقل ضخامت بستر در تابستان باید ۳ تا ۵ سانتیمتر و در زمستان ۵ تا ۸ سانتیمتر در نظر گرفته شود ( براي ايجاد چنين ضخامتي ميزان 6-3 كيلو گرم پوشال در هر مترمربع در نظر گرفته شود)

بدين صورت ، از اصلی ترین عوامل موثر برای دستیابی به حداكثر تولید اقتصادی ، مدیریت پارامترهای محیطی و بخصوص مدیریت بستر در سالن پرورش می باشد ، چرا كه وجود بستر مناسب خود حاکی از مناسب بودن شرایط محیطی در سالن است. جوجه هایی که بر روی سیستم بستر نگهداری می شوند در تماس دایم با بستری هستند که بر روی آن زندگی می کنند. بنابراین رعایت مسایل مدیریتی و کنترل کیفی در شرایط پرورش بر روی بستر بسیار با اهمیت می باشد. جوجه‌هاي گوشتي در شرايط نامناسب محيطي هرگز به پتانسيل ژنتيكي خود نخواهند رسيد و شرايط محيطي داخل سالن رابطه زيادي با كيفيت بستر دارد. جنس، نوع و کیفیت بستر باید بگونه‌ای باشد که منجر به نقص و ضایعات اندام‌ها و قسمت‌های مختلف نگردد.  مواد زيادي به عنوان بستر اوليه مورد استفاده قرار مي‌گيرند. كيفيت و كميت بستر بسته به ناحيه جغرافيايي و آب و هواي منطقه متفاوت است.از مصرف تراشه چوبهايي که داراي تانن زياد و عمدتاً داراي رطوبت بالا  و مستعد رشد قارچ مي‌باشد وتراشه چوب‌ ريز و خاك اره‌اي که باعث پیدایش گرد و خاک در سالن می شود، خودداري كنيد! با استناد به اين مطالب استفاده از پوشال حاصل از چوب نرم به جهت قدرت جذب بالا ارجحیت دارد که اين واحد توليدي اين محصول را با بهترين کيفيت و نازلترين قيمت در اختيار شما عزيزان قرار مي دهد.